Amplasament

Targu Mures, jud. Mures

Anul

2016 –

Stadiu

Executie

Dimensiune

2300 mp

DESPRE PROIECT

Proiectul propune un imobil de locuinte si birouri, in Targu Mures, situat intr-o zona cu accesibilitate maxima catre toate punctele importante ale orasului (centre comerciale, mall, gara, centrul orasului, etc.). Zona este una mixta, cu un fond construit neomogen. Se doreste modernizarea aceste zone a orasului, fiind pe drumul european cu iesirea catre Cluj-Napoca. Astfel nivelul maxim de inaltime a fost ridicat in zona si se incurajeaza aparitia unei arhitecturi contemporane, de calitate, cu functiuni mixte. Pe un teren de 1152mp, cu vecinatati stanga – dreapta consolidate ca si fond construit, s-a dorit ridicarea unui imobil de locuinte, Ds+P+5E cu acoperire in terasa si cu etajul 5 retras, care din punct de vedere urban sa participe la noua directie de dezvoltare a zonei.
Constructia a inceput in noiembrie 2016. Dialogul cu beneficiarul a fost de la inceput unul excelent, extrem de facil, factor ce a influentat covarsitor rezultatul final. Structura este in cadre din beton armat si inchideri din caramida cu goluri, eficienta termic. Spatiile interioare sunt foarte bine luminate, cu geamuri de mari dimensiuni si inaltimi de nivel de 2,80m. S-a mizat mult si pe iluminatul natural si pe perspectivele si panoramele de la etajele superioare ale cladirii.
S-a incercat in permanenta mentinerea un echilibru intre eficienta si design, intre costuri si calitate, intre detaliu si intreg.