Amplasament

Berceni, Ilfov

Anul

2009

Stadiu

Finalizat

Dimensiune

349 mp

DESPRE PROIECT

Proiectarea acestei case a inceput in februarie 2009. Este vorba despre o casa tip duplex, doua locuinte cu planimetrii aproximativ identice, pozitionate in oglinda de-a lungul unui perete median comun. Acest tip de conformare a fost dorit de la inceput, fiind punctul de plecare in conceperea organizarii functionale a interiorului. Dialogul cu beneficiarii, doua cupluri tinere, a fost inca de la inceput extrem de facil, factor ce a influentat covarsitor rezultatul final.
Ne aflam intr-o zona relativ virgina din punct de vedere arhitectural. Lipsa unor trasaturi si influente specifice locului, s-au tradus intr-o anumita facilitate a proiectarii. Dorintele beneficiarilor au devenit repere mult mai usor de urmat.
Pe terenul de 800MP s-a propus construirea a doua locuinte unifamiliale, cuplate, parter si mansarda, parcaj suprateran si fara alte constructii anexe. Structura este standard: cadre beton armat si inchideri din caramida eficienta termic. De fapt unul din lait-motivele acestui proiect a fost “eficienta”. Din toate punctele de vedere.
Spatiile interioare sunt foarte bine luminate. Acestea se deschid catre curtea amenajata din spatele casei. Gradina de lumina dintre cele doua corpuri de living este solutia ideala pentru iluminarea spatiilor de zi si ale bucatariilor si, in acelasi timp, este o oaza de vegetatie adiacenta terasei exterioare.
Pasarela/terasa suspendata deasupra gradinii de lumina este locul perfect pentru a avea intreaga perspectiva asupra curtii amenajate din spate si asupra imprejurimilor.
Am incercat in permanenta sa mentinem un echilibru intre eficienta si design, intre costuri si calitate, intre detaliu si intreg.