Amplasament

Targu Mures, jud. Mures

Anul

2015 – 2016

Stadiu

Finalizat

Dimensiune

250 mp

DESPRE PROIECT

Proiectul propune o casa unifamiliala, in Targu Mures, in zona rezidentiala de case a orasului, o zona cu un statut aparte la nivel urban prin calitatea locurii, a panoramelor si mai ales prin rigiditatea normelor urbanistice impuse in proiectare. Pe un teren de 783mp, cu vecinatati stanga – dreapta consolidate ca si imagine si arhitectura, s-a dorit construirea unei locuinte moderne, S+P+1E cu acoperire in sarpanta, care din punct de vedere urban sa devina o plomba, sa reintregeasca aliniamentul strazii si sa remedieze unele perspective nefericite datorate prezentei unui calcan de mari dimensiuni pe unul din loturile vecine.

Constructia casei a inceput in martie 2015. Dialogul cu beneficiarul, un cpulu tanar, a fost inca de la inceput extrem de facil, factor ce a influentat covarsitor rezultatul final. Structura este in cadre din beton armat si inchideri din caramida cu goluri, eficienta termic. Spatiile interioare sunt foarte bine luminate prin deschideri ample. S-a mizat mult si pe iluminatul natural zenital ca si lumina de ambianta.
S-a incercat in permanenta mentinerea un echilibru intre eficienta si design, intre costuri si calitate, intre detaliu si intreg.