Amplasament

Ungheni, jud.Mures

Anul

2009 – 2010

Stadiu

Finalizat

Dimensiune

1400 mp

DESPRE PROIECT

Cladirea demisol + parter + mezanin, supusa renovarii si reabilitarii, are o vechime de peste 30 de ani si avea initial functiunea de cantina. Astfel, decizia de a o transforma intr-o sala destinata evenimentelor / restaurant a fost cea mai buna si logica varianta.
Pentru a readuce cladirea la standardele actuale a fost necesara implementarea unor modificari la nivel functional, structural, tehnic si de design.
Conceptul principal pentru spatiul interior a fost de DESCHIDERE. Noile spatii s-au dorit a fi ample, foarte bine luminate (s-a pastrat conformatia initiala cu fatada cortina de mari dimensiuni si cu deschiderea pe verticala tip supanta din centrul salii), fluide ca circulatii si permisivitate vizuala. Ca atare s-au realizat o serie de recompartimentari, demolari, restructurari de circulatii si relocari de functiuni.
Pentru a raspunde noilor cerinte si norme s-au realizat o serie de constructii aditionale alipite cladirii existente (casa scarii pentru fluxul de servire/debarasare, corp oficii). Grupurile sanitare au fost recompartimentate.
Una din cele mai mari provocari in reabilitarea unei cladiri existente o constituie asigurarea unui anumit grad de confort prin integrarea unor sisteme moderne (climatizare, ventilare, iluminare, sonorizare) in noua arhitectura a spatiului. Toate acestea au fost integrate cu o cat mai mare subtilitate pentru a nu altera calitatea spatiului interior.
Finisaje interioare: tapet, placaj lemn masiv, vopsitorii de interior, vopsele speciale metalizate, placaje ceramice. Un element ce merita precizat din cadrul amenajarii de interior este barul. Acesta este turnat integral din beton colorat in masa. A fost turnat direct pe santier in tipar metalic custom made.
Rezultatul final este un spatiu elegant, amplu, bine luminat, versatil din punct de vedere al posibilitatilor de utilizare si foarte bine structurat functional.